Om oss

Claudia Zúñiga CZ Studio

Claudia Zúñiga är en erfaren arkitekt med mer än 20 års erfarenhet. Efter att ha arbetat på Ikea och Malmö högskola är hon nu tillbaka med ett eget arkitektkontor – CZ Studio. Här kommer hon att tillämpa alla sina många, värdefulla erfarenheter, inte minst inom retailarkitektur och inredning för moderna arbetsplatser.

FRÅN INREDNINGSKONCEPT TILL ESTETISKA TILLÄMPNINGAR
Under två år som byggprojektledare på Malmö högskola ledde hon bland annat arbetet med att anpassa, färdigställa och inreda nya lokaler för mottagning av studenter och skapa 160 administrativa arbetsplatser. Som ett första steg tog Claudia Zúñiga fram de övergripande principerna för ett inredningskoncept som gestaltar högskolans kärnvärden. Sedan hanterade hon de praktiska och estetiska tillämpningarna av detta, till exempel möbel- och inredningsval samt inköp. Hon har en gedigen erfarenhet av upphandlingsprocessen i offentlig verksamhet

RITADE VÄRLDENS STÖRSTA IKEAVARUHUS
Innan Claudia Zúñiga kom till högskolan arbetade hon fyra år som arkitekt på Ikea Systems i Helsingborg, huvudsakligen med konceptuella ritningar för ny-, om- och tillbyggnader av varuhus i ett halvdussin olika länder. Som ansvarig för Sverige ritade hon bland annat nya Ikea Malmö, som 2009 var världens största nyuppförda Ikeavaruhus, samt Ikea Älmhult, vars symbolvärde som koncernens hjärta knappast kan överdrivas. Hon deltog också mycket aktivt i utvecklingen av det nya koncept som på många håll i världen nu förändrar Ikeavaruhusets roll – från solitär till att vara navet i ett helt köpcentrum. Här har hon ritat Ikea Västerås samt finska Tammerfors och Kuopio.

TVÅ DECENNIERS ERFARENHET
Totalt har Claudia Zúñiga mer än två decenniers erfarenhet som arkitekt, bland annat åtta år med eget kontor. Hon har arbetat med projekt och budgetar i alla tänkbara storlekar och är van vid att planera i allt från 1:10.000 till 1:20.

Hon har arbetat med yrkets alla faser, från skiss och tävlingar via systemhandlingar, bygghandlingar och beskrivningar till besök på plats. Hon utför sedvanliga arkitektuppgifter som planlösningar, byggnadsgestaltning, stads- och områdesplanering, inklusive samordning med Vent, El, K, akustik, brand osv. Hon arbetar också gärna med gestaltning av interiörer.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s